Pampers Preemies

Împreună #Alături de Micii Luptători

Împreuna facem lumea micilor luptători mai bună

.

Contribuția Pampers

Anual, la nivel global, se nasc aproximativ 15.000.000 de bebeluși prematuri. În România, la fiecare 30 de minute se naște un copil prematur. Pentru ei, fiecare zi este o lupta. Cu un trup atât de firav încât poate cântări chiar și sub 800 de grame, o activitate simplă precum schimbatul scutecului poate necesita chiar doua asistente, patru mâini grijulii și pana la zece minute.

Pentru a fi alături de ei, de patru ani de zile Pampers donează sute de mii de scutece Pampers Preemies Protection maternităților din România. Aceste scutece sunt special create pentru bebelușii prematuri, nu se găsesc spre comercializare și sunt folosite doar pe perioada spitalizării bebelușilor pana ei sunt în afara oricărui pericol si sunt pregătiți să plece acasă alături de familiile lor.

Dincolo de confortul oferit micilor luptători prin dezvoltarea scutecelor adaptate dimensiunilor lor, bebelușii ajunși mai devreme pe lume sunt foarte sensibili la fiecare atingere, așa că scutecul special Pampers este extra delicat cu pielea lor.

Micii luptători trec prin zile și chiar luni fără a simți atingerea caldă și delicată a părinților lor, iar contactul piele pe piele după naștere este esențial pentru o dezvoltare sănătoasă.

De fapt, pielea unui bebeluș prematur poate fi de până la două ori mai subțire decât cea a bebelușilor născuți la termen, lăsându-l sensibil față de lumea din jur.

Chiar din prima zi, pielea unui bebeluș permite percepția senzorială, inclusiv atingerea, temperatura și durerea. Deoarece pielea unui copil prematur este atât de sensibilă, fiecare atingere este cu atât mai importantă.

Atingerea este primul simț pe care îl dezvoltă un bebeluș și este cel mai activ simț care îi leagă de lumea exterioară, poate calma bebelușii și declanșează eliberarea de oxitocină (hormonul iubirii). În plus, ținerea și atingerea bebelușului pot ajuta părinții să vă simtă mai aproape de bebeluș și mai conectați.

Mamele au un timp limitat de petrecut cu micii lor luptători, iar pandemia a îngreunat și mai mult lucrurile.

Tații sunt chiar mai puțin norocoși, deoarece nu au acces să-și vadă bebelușul prematur în timpul spitalizării.

În 2021, Pampers și-a asumat misiunea de a face lumea bebelusilor un loc mai mult. Prin intermediul acestei campanii, ne propunem să aducem comunitățile de părinți împreună pentru a ne arăta susținerea față de cei mai mici luptători dintre noi, pentru că doar împreună putem face lumea bebelușilor un loc mai bun.

Consimțământ Cookie-uri